Willi Idea –liikeideakilpailun voittajaksi nousi InnoMetri Oy mittauskeksinnöllään

Voittajan pitchaus finaalitapahtumassa

Willi-idea –kilpailun voittaja julkistettiin Lappeenrannassa 25.11.2015 järjestetyssä tapahtumassa. Voittajaksi nousi InnoMetri Oy:n innovaatio, joka tarjoaa tarkkoja mittaustuloksia valokuvan perusteella mm. rakennusteollisuuden käyttöön. Kilpailuun osallistui 106 eteläkarjalaista liikeideaa. Näistä puolet oli opiskelijaideoita.

Tuomariston puheenjohtaja Etula Group Oyj:n bisnesenkeli Sami Etula arvioi finaalin tasoa hyväksi. – Usealla idealla oli markkinapotentiaalia ja toteuttamiskelpoisuutta. Voittaja erottui muista etenkin idean uutuusarvolla ja valtavalla markkinapotentiaalillaan. Tällaista ratkaisua ei tiettävästi ole vielä markkinoilla. Etulan mukaan voittajan innovaatio on klassinen esimerkki keksinnöstä, jossa käytännön työssä tunnistettuun ongelmaan on lähdetty etsimään käytännön ratkaisua. – Tämänkaltaisia uusia innovaatioita tarvitsemme Suomeen lisää!

Kilpailun voittanut InnoMetrin yrittäjä Markku Sinkkonen on silminnähden liikuttunut voitostaan. – Huikeata! Lähdimme hakemaan kilpailun voittoa. Pääpalkinto 10 000 euroa tuli tarpeeseen ja käytämme sen liiketoiminnan kehittämiseen, Markku kertoo hymyillen.

Parhaaksi esitykseksi valittiin Vionice Oy:n hallituksen jäsenen Markus Melanderin pitchaus. Tuomariston mukaan esityksen rakenne oli tarkkaan mietitty ja esitystä oli harjoiteltu. -Viiden minuutin aikana osattiin esittää täsmällisesti palvelun edut, ansaintamalli ja tiimin osaaminen, Sami Etula kiteyttää valintaa. -Kunniamaininta annettiin Matkakeisari.fi:n reippaalle ja raikkaalle esitykselle, joka sai hymyilemään ja jäi mieleen, lisää Etula .

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla järjestetyssä tilaisuudessa tiimit saivat esitellä ja myydä ideansa yleisölle sekä tuomaristolle viidessä minuutissa. Kilpailutöitä arvioitiin erityisesti liikeidean toteuttamiskelpoisuuden, uutuusarvon ja markkinapotentiaalin näkökulmista. Lisäksi painotettiin tiimin osaamista ja esiintymistä. Kilpailutöitä arvioi tuomaristo, johon kuuluvat Flowrox Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen, Gorilla Ventures Oy:n partneri Risto Rautakorpi, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Jami Holtari ja bisnesenkeli Sami Etula Etula Group Oyj:stä.

Finaalissa ideoitaan esittelivät WeTask!t, InnoMetri, Bro Bono, Vionice, Matkakeisari.fi, ArteMano acoustics- akustiikkareliefit ja AMa Felt Design –valmistuotteet.

Kilpailun pääpalkintona oli 10 000 kehittämisrahaa idealle. Finaalin paras esitys huomioitiin Nokian laitepalkinnolla. Tämän lisäksi kaikkien opiskelijaideoiden kesken arvottiin Applen kannettava tietokone.

Kilpailun järjestävät Wirma Lappeenranta Oy, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto osana StartupMill-toimintaa.

Lisätietoja voittajan ideasta:
http://www.startupmill.fi/caset

Lisätietoja kilpailusta:
Mikko Ojapelto, Wirma Lappeenranta Oy, johtaja, yrityspalvelut, mikko.ojapelto@wirma.fi, 050 512 1853

Willi-idea -kilpailun tavoitteena on löytää uusia korkean osaamisen ja kansallisen potentiaalin omaavia liikeideoita, joilla on mahdollisuus kehittyä yritystoiminnaksi Etelä-Karjalassa.

suomi