Ideoista liiketoimintaa seudulle - haluatko 10 000 euroa kehittämisrahaa ideallesi?

Willi Idea – kilpailulla etsitään uusia liikeideoita, joista voisi kehittyä liiketoimintaa Etelä-Karjalaan. Kilpailuun toivotaan uusia ideoita alueen yrittäjiltä, opiskelijoilta ja yrittäjyydestä kiinnostuneilta. Kilpailu on auki seuraavat viisi viikkoa 11.9.2015 – 18.10.2015.

Etelä-Karjalasta etsitään uusia liikeideoita 11. järjestettävän Willi Idea –kilpailun avulla. Kilpailulla halutaan rohkaista yrityksiä ja niiden työntekijöitä sekä opiskelijoita ja tutkijoita ideoimaan uusia liiketoiminta-aihioita ja tuomaan ideansa esiin. Kilpailuun voivat osallistua kaikki eteläkarjalaiset yritykset, yksityishenkilöt ja tiimit

Wirman yrityspalveluiden johtaja Mikko Ojapelto uskoo, että monella on hyödyntämättömiä ideoita takataskussaan. - Näitä toivomme nyt kilpailuun. Kilpailun idean ei tarvitse olla valmiiksi hiottu bisnes, vaan kaikentasoiset idea-aihiot ovat tervetulleita. Autamme idean omistajia kehittämään niitä eteenpäin liiketoiminnaksi, Ojapelto kertoo.

Ojapelto kehottaa kaikkia osallistumaan rohkeasti. - Jo kilpailuun osallistuminen auttaa kehittämään ja jalostamaan omaa ideaa eteenpäin. Esikarsinnan perusteella valitut finalistit pääsevät jalostamaan ideaansa ja hiomaan esitystään ammattilaisen avustuksella ennen varsinaista finaalia, hän jatkaa.

Huippuasiantuntija ja sarjayrittäjä Kaija Pöysti Intosome Oy:stä pitää loppukilpailuun valituille kaksipäiväisen työpajan liikeidean kirkastamisesta, joka sisältää myös henkilökohtaista sparrausta. Finalistit valitsee korkeatasoinen tuomaristo, johon kuuluu sarjayrittäjiä, bisnesenkeleitä ja yritystoiminnan asiantuntijoita. Ojapellon mukaan voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi 10 000 euroa yrityksen kehittämisrahaa.

– Voittosummalla on mahdollisuus hankkia ulkopuolista asiantuntija-apua liiketoimintaidean kehittämiseen, joka nopeuttaa projektin etenemistä ja lisää onnistumisen mahdollisuuksia.

Finaalin paras esitys palkitaan laitepalkinnolla ja lisäksi arvotaan palkinto kaikkien opiskelijoiden jättämien kilpailutöiden kesken.

Willi Idea –kilpailun finaali järjestetään Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla 25.11.2015. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa finalistit esittävät liikeideansa ja lopuksi tuomaristo julistaa voittajan ja muut palkittavat ideat.

Kilpailun järjestävät Wirma Lappeenranta Oy, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy, Lappeenrannan teknillinen yliopisto osana Hämeen ELY –keskuksen rahoittamaa StartupMill-projektia.

Viisi viikkoa kestävä kilpailu on auki 11.9.–18.10.2015 välisen ajan. Lisätietoja kilpailusta täällä

Lisätietoja: Mikko Ojapelto, mikko.ojapelto@wirma.fi, puh. 050 512 1853

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja matkailijoita sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö. 

suomi